Wandelen & fietsen

Wandelen en fietsen in Heeze-Leende, dan bent u er echt helemaal uit, de natuur in.
Op loopafstand (200m) van de Rulse hoeve vindt u de toeristische poort De Plaetse. Dit is de toegangspoort tot natuurgebied de Strabrechtse Heide. Dit beschermde natuurgebied heeft een oppervlakte van ongeveer 1850 hectare en is daarmee het grootste aaneengesloten heideveld van Noord- Brabant. Op de Plaetse bevindt zich ook de schaapskooi van de schaapskudde van het Kempisch heideschaap. Deze kudde omvat 350 schapen. Meer over de schaapskudde leest u op de website van de stichting het Kempische Heideschaap. Het beheer van dit gebied is in handen van Staatsbosbeheer en Brabants landschap.

Aan de zuidkant van Heeze-Leende bevindt zich het Leenderbos. Een ongeveer 2400 hectare groot bosgebied met voornamelijk naaldbomen. Een uitgestrekt gebied, dat uitstekend geschikt is voor ontspannen fietstochten en heerlijke lange wandelingen.

Wandelroutes
U vindt er diverse wandelroutes voor jong en oud. Veel van deze routes zijn ook geschikt voor rolstoelen. Een aantal wandelingen kunt u ook downloaden op de website van Staatsbosbeheer “Ervaar de rust en ruimte in de nabije omgeving van De Rulse Hoeve”

Neem een kijkje in en om de Rulse Hoeve.